Kontant lån eller forbrugslån

11 oktober 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Er kontant lån er som udgangspunkt et realkreditlån, som bliver omregnet til og udbetalt i kontanter. Ved siden af det kan et kontant lån også betragtes som det, der normalt betragtes som et forbrugslån. I dag er der mange muligheder for at tage et forbrugslån.

Du kan vælge at låne i din traditionelle bank, men her skal du være forberedt på at skulle vente 2-3 uger før du får svar. Lidt svært, hvis det er et her og nu tilbud eller hvis din vaskemaskine er gået stykker og du skal ud og have en ny. Du kan f.eks. søge på ikano bank lån.

Bare tanken om mængden af vasketøj. Her kan du med fordel ansøge hos en online bank, for her tager det kun få minutter at ansøge og du har svar med det samme. Som alternativ kan du låne i den butik som du f.eks. har planer om at købe din nye vaskemaskine i. Butikkerne har ofte lavet en aftale med en online bank.

Fordelene ved et kontantlån i butikken

Der er flere fordele ved at låne direkte i en butik. Som regel får du et kort lidt ala et dankort. Det betyder at du ikke behøver at bruge alle pengene på engang, men kan købe lidt efter lidt, alt efter behov. Samtidig er den type kontant lån lån ofte rentefrie. Du skal være opmærksom på om det også er gebyr frit. Er det ikke det kan det ende med at blive et relativt dyrt lån.  

Er lånet både rente og gebyrfrie er det en god og meget billigt måde at låne på, forudsat at du husker at betale til tiden. Det er nemlig her at banken tjener sine penge, fordi der er nok mennesker enten ikke kan eller glemmer at betale lånet til tiden. Det udløser et højt strafgebyr ikke at betale til tiden.

Flere Nyheder