Lad en boligadvokat rådgive dig når du køber hus eller lejlighed

21 juli 2020 Astrid Pedersen

editorial

Når du står for at skulle købe bolig er det en god idé at få fat på en boligadvokat som kan fungere som din uvildige rådgiver.

Hvorfor betale for rådgivning i forbindelse med bolig køb?

Måske mener du ikke at det skulle være nødvendigt ligefrem at hyre en professionel boligadvokat. Mange bolig købere anser en boligadvokat som blot endnu en af mange omkostninger når der skal købes hus eller lejlighed. Og samtidig stoler de på at en ejendomsmægler kan rådgive og vejlede i tilstrækkelig grad. Men her tager mange desværre fejl.

En ejendomsmægler er først og fremmest sælgers mand. Ejendomsmægleren tjener sine penge ved at sælge så mange boliger som muligt på kortest mulig tid. Derfor vil en ejendomsmægler ikke have nogen interesse i at oplyse dig om forhold som kan have indflydelse på din beslutning om køb af boligen.

Det kan for eksempel dreje sig om en mangelfuld økonomi i ejer foreningen, eller planer om anlæg i nærheden af din nye bolig. Sådanne forhold vil kunne læses ud af diverse dokumenter med relation til boligen og dennes omgivelser. Og disse dokumenter vil du kunne få adgang til når du har skrevet under på købsaftalen.

Du behøver ikke at være bange for at bordet fanger når du skriver under på købsaftalen. En købsaftale vil nemlig som oftest være forsynet med det der kaldes et advokat forbehold. Med et sådant får du et vindue på fjorten dage inden for hvilket du frit kan springe fra handelen igen uden at det koster dig en krone. I løbet af disse fjorten dage kan din advokat gennemlæse dokumentation så som budgetter og regnskaber for foreningen eller lokalplaner for området omkring dit nye hus. Og så kan han eller hun råde dig med hensyn til købet på baggrund heraf.

Du kan finde din boligadvokat på eboligadvokat.dk

Flere Nyheder