Læs dig til en bedre nattesøvn

02 February 2020 Søren Black

editorial

Afgørende at få sin nattesøvn

Du kender det sikkert alt for godt. Du ligger der under dynen og ruller rundt, og bliver mere og mere frustreret over ikke at kunne sove. Og netop det at få sin søvn er det helt afgørende for, at du ikke møder søvndrukken op på kontoret næste dag og ligner noget katten har slæbt med ind. Får du derimod din søvn, så får du også masser af energi og godt humør. Dermed bliver din arbejdsdag også meget nemmere at komme igennem. De fleste tror helt fejlagtigt, at søvnbesvær kun afhjælpes med noget stærkt receptpligtigt medicin, der har en masse bivirkninger. Derfor får de ikke gjort noget ved den manglende søvn, hvilket går stærkt ud over deres livskvalitet. Der findes dog en rigtig god løsning, som indebærer hormonet melatonin.

Undgå sovepiller og stærk medicin

I stedet for at lade lægen udskrive sovepiller eller anden stærk medicin, kan du i stedet benytte dig af det naturligt forekommende hormon, som kroppen helt selv skaber. Dette hormon kaldes melatonin, og det kan du læse meget mere om i den melatonin guide, der er lavet for at gøre dig klogere på dette område. Her er det beskrevet, hvordan for meget stress og den forkerte kost betyder, at din krop netop ikke producerer det melatonin, som får dig til at sove godt om natten. Men du kan også blive klogere på, hvordan forskellige typer kosttilskud kan hjælpe dig og din krop til at skabe en mere naturlig melatonin-produktion.

Tag din søvn alvorligt

Får du ikke den rette mængde søvn, får du ikke bare en forringet livskvalitet, det kan i den sidste ende gå hen og blive livsfarligt. Søvn er derfor noget, der skal tages meget alvorligt. Derfor kan du på melatonin guide læse dig til, hvordan du får verdens bedste søvnrytme. Det handler om produktionen af hormonet melatonin, men faktisk kan elementer som bøger, musik og motion også hjælpe til med, at du ikke ligger der og kigger forgæves op i loftet uden at få din nattesøvn. Godnat og sov godt.

More articles