Leje af lift: Men hvem styrer?

27 januar 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er jo nok så fint, at man kan leje en lift, såsom ved at gøre det her: https://do-ma.dk/produkt-kategori/alle-lifte/ , men er der styr på, hvem der skal styre sådan en?

Vi tænker ikke på, hvem der har LYST til at styre sådan en lift, men hvem der evner at gøre det, uden at det går helt galt eller for den sags skyld bare lidt galt – for selv de mindste uheld med en lift kan skabe en domino-effekt af ulykker, som kan forårsage store skader og personskader.

Der er gennem tiden set mange ulykker ske med en lift, fordi man ikke har sikret den eller vist, hvordan man skulle kontrollere den korrekt.

Det er faktisk sjældent, at ulykkerne sker, mens man er ved at styre liften, for ofte er der en kontrollant med, som kan hjælpe enten oppe i liften eller nede fra jorden med at styre den, så det ikke går helt galt.

Ulykkerne sker mere, når liften står tilbage, til den skal bruges dagen efter på byggepladsen.

Nogle steder lader man nemlig liften stå oppe med et reklamebanner for firmaet på, eller man er ved at hæve noget, som man lige så godt kan lade blive oppe til dagen efter, hvorfor man skal huske at have sat ballast op med den.

Den slags skal man mest gøre i godt vejr, for selvom de fleste lifte er bygget til at modstå meget forskelligt vejr, så er de stadig ikke stormsikrede i gigantisk omfang, og selvom det er begrænset med storme herhjemme i Danmark, så bør man altid være på den helt sikre side, når man bruger en lift.

Har man også styr på, hvor tyngdepunktet på liften er?

Den slags kan rykke sig, og det sker specielt under blæsevejr, så her skal man konstant have en føling med, hvor liften er henne.

Derfor skal du altid sørge for, at du ved, hvordan du skal styre en lift, om den er stor eller lille.

Flere Nyheder