Man kan få hjælp til at komme ud af alkoholmisbruget

31 March 2022 Niels Geckler
image

editorial

Afhængighed af alkohol er desværre noget, mange af os danskere har inde på livet på den ene eller den anden måde. En mulighed for at få hjælp finder du hos behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling.

her til lands er alkohol en integreret del af mange former for socialt samvær. De fleste kan nyde alkoholen for den gode smag og løsner måske lidt op på de ellers lidt stive nordiske omgangsformer under indvirkning af alkoholen i passende mængder. Der er også mange, der har gjort vin eller specialøl til en særlig hobby.

For en ikke helt lille del af danskerne bliver alkoholen dog et problem. De udvikler en afhængighed, der kan være ødelæggende for dem selv og deres omgivelser. Alkohol er et giftstof, et opløsningsmiddel, som er usundt for kroppen i mængder, der ikke specielt store, og der skal ikke de store mængder til, for at man med sit alkoholforbrug øger risikoen for at pådrage sig en lang række sygdommer og lidelser. 

alkoholbehandling

Slave af alkohol

Efterhånden er de fleste nok klar over, at alkoholikeren ikke nødvendigvis er en sut, der sidder nede på bænken med en pose af de billigste guldøl fra Netto. Også tilsyneladende velfungerende personer kan skjule et stort alkoholforbrug.

Men det kan være det psykiske, der er værst. Misbrugeren indrette sin tilværelse efter at få opfyldt behovet for alkohol og prioriterer derefter – man bliver slave af alkoholen. Det betyder, at man fravælger andre ting og sårer sine nærmeste, som oplever, at de kommer i anden række. Man får mindre overskud, er tung i hovedet og går rundt med tømmermænd, selv hvis man ikke er fuldstændigt væk i tågerne.

Det kan være vanskeligt at få et normalt alkoholforbrug, når først man er blevet afhængig, og total afholdenhed er for de fleste vejen til en bedre tilværelse. Men det kræver oftest professionel hjælp og kan sjældent klares uden opbakning fra de nærmeste. Der findes en række forskellige tilbud inden for misbrugsbehandling i Danmark.

More articles