Når man bør vælge tørboringer og ikke andet

20 May 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man taler om at bore, hvad tænker du så på?

Det er måske noget med at bore med en boremaskine, som jo også er det, som de fleste mennesker har omgang med, hvorfor det er klart, at mange nok tænker på det, når man snakker om boring.

Men før der fandtes den slags maskiner, så var man ikke alene nødt til at bruge hammer og søm, men man skulle også bore på en anden facon, hvis man skulle overleve – det var simpelthen essentielt for artens overlevelse.

Man skulle bore efter vand i undergrunden, og det har man gjort på mange forskellige måder gennem tiden, og nu om dagen kan man gøre det mekanisk og elektronisk, så man kan komme langt ned i undergrunden og uden at forurene.

Til den type boring vælger man ofte nu om dage at bruge en lufthæveboring af type.

Men hvis man så derimod skal lave nogle større boringer i huse eller andre bygninger, som jo nok mere er et moderne problem, end når man søgte efter vand, så bruger man ikke lufthæveboring.

Det ville også tage alt for lang tid, hvis man skulle bruge en boremaskine til at lave små huller ved siden af hinanden.

Det ville simpelthen tage for lang tid, det ville ikke blive godt at se på, og det ville næppe ende med at have de rette mål.

Derfor skal man have fat i noget større værktøj og en anden form for boringsmetode, og det er her, at man bruger tørboringer.

Ved andre boringsformer tilsætter man for eksempel væske for at lette boringarbejdet, men hvis man nu har at gøre med boliger og områder, hvor det ikke er godt at bruge vand, så skal man helst foretage boringen på en tør måde – deraf navnet.

Så når der skal udføres specielle former for boringer, så kan det eneste rigtige valg være at bruge tørboring.

More articles