Ondt i ryggen? Få hjælp hos en reumatolog

23 January 2023 admin

En reumatolog er en læge, der har specialiseret sig i at diagnosticere og behandle sygdomme, der påvirker led, muskler og knogler. Reumatologer, der almindeligvis kaldes “knoglelæger”, er uddannet til at diagnosticere og behandle sygdomme som gigt, gigt, slidgigt, lupus, autoimmune sygdomme som psoriasis, fibromyalgi, tendonitis og tendinopati. De specialiserer sig i behandling af kroniske smerter, der kan være forårsaget af ledstivhed eller andre relaterede problemer.

Hvad kan en reumatolog hjælpe med?

Reumatologer har viden om en bred vifte af behandlinger af muskel- og skeletsygdomme. Dette omfatter ordination af medicin såsom ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID), sygdomsmodifikatorer (DMARDS), steroider, biologiske lægemidler (lægemidler rettet mod specifikke proteiner i kroppen) og fysioterapi.

Mange gange arbejder de sammen med fysioterapeuter og ortopædkirurgiske kirurger om at udarbejde skræddersyede behandlingsplaner for deres patienter.

reumatolog

Hvem kan have glæde af reumatologbehandling?

Mange mennesker kan have gavn af at rådføre sig med en reumatolog, når de oplever vedvarende ledsmerter eller stivhed i leddene. Hvis du har en af følgende sygdomme, er det vigtigt at lave en aftale med en reumatolog: Reumatoid arthritis (RA), psoriasisartritis (PSA), systemisk lupus erythematosus (SLE) eller ankyloserende spondylitis (AS).

De kan også hjælpe dem, der lider af visse typer slidgigt eller lever med kroniske smerter af ukendte årsager. Hvis du desuden oplever træthed på regelmæssig basis, kan du måske også finde lindring ved at gå til en reumatolog.

Hvordan foregår behandling hos reumatolog?

Diagnoseprocessen for muskuloskeletale lidelser indebærer typisk en grundig anamnese, så din læge bedre kan forstå din tilstand og udvikle en passende behandlingsplan for dig. Din læge vil stille spørgsmål om din families helbredshistorie, tidligere medicinske hændelser og nuværende livsstilsvaner, før han/hun udfører fysiske undersøgelser eller tests.

Reumatologer bruger ofte billeddannende teknologier såsom røntgenbilleder og ultralyd for at få et præcist billede af, hvad der foregår i patientens krop, før de bestemmer den bedste fremgangsmåde for patienten.

More articles