Overgiv dig til din psykolog på Østerbro

10 September 2020 Anders Lundtang Hansen
image

editorial

I dette eksempel begår vi os med, at du har en psykolog på Østerbro i København, som du besøger, men det er for at gøre eksemplet konkret; du kan sagtens overføre dette til at være hos den psykolog, som du selv kender eller overvejer at gå til.

Hele denne artikel skal sådan set handle om ét specifikt råd, der kan lyde omsonst, men som mange mennesker alligevel glemmer eller ikke kan komme ind til, fordi de de ikke er vant til det, eller fordi det strider mod deres menneskelige natur:

At overgive sig til psykologen fuldt ud.

Det kan være noget, der giver sig selv, men når det kommer til stykket, er der for mange mennesker, der ikke får nok ud af deres besøg hos psykologen, fordi de ikke kan åbne godt nok op.

Det er da lidt dumt, når man trods alt betaler for at være der.

Psykologen er din ven

Selvfølgelig handler det om, at der er kemi mellem dig og din psykolog, men man skal trods alt serve for at få en bold over, så man er nødt til selv at engagere sig i det her “samarbejde”, som der trods alt er tale om.

Kan man så derefter stadig mærke, at man ikke flugter med denne person, så har man heldigvis ret til at vælge en anden psykolog.

Men vores pointe er ellers, at man jo ikke køber noget værktøj uden at få reservedelene med, og man køber jo heller ikke et samlesæt for bevidst at smide nogle dele væk på forhånd, inden man samler det.

Sådan skal du lidt se det ved at være hos en psykolog: Du skal åbne dig op her, for ellers får du ikke nok ud af det.

Din psykolog har tavshedspligt, og der er intet pinligt ved at tale direkte og uden filter, for de ting slipper ikke ud til andre.

Sådan udnytter du din psykolog til din fordel.

More articles