Overlad den vigtige tinglysning til din boligadvokat

07 juni 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Når man køber en ny bolig, det er uanset om det er et hus, lejlighed eller en erhvervsejendom, skal salget tinglyses, før det juridisk er købers ejendom, og indtil da kan sælgers kreditorer tage pant i ejendommen – også selvom du har overtaget nøglerne og er flyttet ind.

Derfor giver det god mening at overlade det til eboligadvokat.dk at få lavet skødet og sørge for at det bliver tinglyst hos Tinglysningsretten. Som køber er det dig der betaler og du betaler udover advokatens salær et fast gebyr, samt en promille af salgssummen. Det er et beløb der ligger fast og som ikke er til forhandling. Både du og sælger skal underskive skødet og det gør i digitalt med jeres MitID. Danmark var det første land i verden, der gik over til digital tinglysning. 

eboligadvokat

Andre fordele ved at benytte sig af en boligadvokat

Ved siden af det praktiske ved at få lavet skødet og tinglysning, er der flere andre gode årsager til at hyre en boligadvokat og også gerne fra starten af processen. Selv når du kigger på mulige boliger, er der flere gode grunde at tage ham under armen og tage ham med.

En ejendomsmægler er ansat af sælger til at sælge boligen til den bedst mulige pris og vil fremhæve det bedste sider og måske knap så meget, de mindre gode. Det ved din boligadvokat og hans opgave er at sikre, at de spørgsmål bliver stillet, så du kan træffe den bedst mulige beslutning.

Du kan også med fordel tage ham med i banken, når du skal forhandle med din bankrådgiver om et boliglån. Husk det er en god ide at besøge mere end en bank. Din boligadvokat er en erfaren forhandler og kan han få selv små forbedringer på dit lån, vil det over en 30 årig periode løbe op til mange penge.

Flere Nyheder