Qi Gong – meditation i bevægelse

19 July 2020 Astrid Pedersen

editorial

Måske har du enten i virkeligheden eller på tv set kinesere som på vej til eller fra arbejde samles på byens pladser og udfører langsomme synkrone bevægelser. Denne disciplin kaldes Qi Gong og er en form for meditation i bevægelse.

Hvor traditionel meditation foregå fysisk passivt i siddende eller liggende stilling inkluderer Qi Gong hele kroppen. Gennem de flydende og koordinerede bevægelser, som udføres i serier, aktiveres hele bevæge apparatet.

Øvelserne i Qi Gong har meget til fælles med såvel Tai Chi som med yoga, men er knap så svært at lære som førstnævnte og slet ikke så fysisk krævende som sidstnævnte. Alle kan dyrke Qi Gong uanset alder, køn, fysisk styrke og generelle helbred. Og faktisk kan Qi Gong være med til at styrke kroppens naturlige cirkulation og forsvar, og dermed dens evne til at helbrede sig selv.

Hvorfor dyrke Qi Gong?

Qi Gong er for dig som egentlig gerne vil meditere, men finder det svært at sidde i samme stilling i det tidsrum der kræves. Med Qi Gong kan du bevæge dig ind i meditationen og føle de godgørende livsenergier flyde i hele kroppen. Du opbygger såvel din mentale modstandskraft som din krops forsvarsværker og sundhed. Led og muskler i hele kroppen bevæges, hvilket giver såvel smidighed og mobilitet som øget styrke.

Flere Qi Gong udøvere beretter om en højere energi niveau i hverdagen, større livsglæde og et fornyet mod på tilværelsen. Selv om det måske ikke ser ud af så meget giver Qi Gong øvelserne alligevel meget i forhold til balance, koordination og styrke. Dette skyldes ikke mindst de mange blide og glidende bevægelser, som alle kan udføre, og som kommer hele kroppen igennem. 

Hos Qi Gong København kan du dyre Qi Gong efter Biyun metoden. Du kan tilmelde dig et intro kursus via hjemmesiden https://qigongkurser.dk/ 

 

More articles