Sådan finder du den rigtige pris på en ny forrude

27 April 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Det er de færreste billister der ikke på et eller andet tidspunkt oplever at det kan være nødvendigt at få udskiftet deres forrude. Det skyldes at de har oplevet et stennedslag på deres forrude og den efterfølgende revne har været så stor, at det ikke har været muligt at reparerer ruden med lim. Det er noget af det mest frusterende at få et stennedslag på forruden, da det er næsten umuligt at undgå. Man kan kun forsøge at holde afstand til andre billister og sætte farten ned, hvis man opdager at der ligger sten på vejen. 

Find den rigtige forrude

Hvis uheldet er ude, så start med at undersøge om du har en bilforsikring der dækker stennedslag. Nogle gør, men det er ikke alle. Hvis din forsikring ikke dækker gælder det jo om at finde den rigtige forrude til den rigtige pris. Der kan være stor forskel. Start med at Google forrude skift pris og se hvad der kommer af forslag. Du vil finde at der er et stort udbud og at nogle har specialiseret sig i udskiftning af forruder og reparation af ruder. Det er endda muligt at finde et værksted, der kommer hjem til dig og skifter den hjemme hos dig, så du slipper for at køre ud i en bil med en forrude, der er i stykker som i værste tilfælde kan være farligt, hvis ruden ender med at splinters helt og du ikke kan se ud af ruden.

Undgå at skulle udskifte forruden

Hvis stennedslaget er så lille at det kan laves, bør du stoppe med at køre bil, så revnen ikke bliver så stor at ruden skal udskiftes. Du kan sætte et stykke tape på nedslaget, det mindsker risikoen for at revnen bliver større. Revnen laves med lim og UV varme. Revnen må ikke være større end en 2 kr. 

More articles