Sådan foregår lækagesporing med isotopvæske trygt og sikkert

29 September 2021 Emilie Ann Jacobsen

editorial

Hvis der er hul i et af dine vandrør inde i væggen eller nede i gulvet, er det jo ikke muligt bare lige at lokalisere, hvor hullet er. I stedet for at brække hele gulvet op skal du derfor have udført en lækagesporing. Den bliver ofte udført med isotopvæske. Det er nemlig klart det mest præcise. Det kan vise inden for et område på 10 cm, hvor lækagen er. 

Men isotopvæske, er det ikke noget med radioaktivitet? tænker du måske. Det må da være farligt. Men det er det selvfølgelig ikke, når det bliver brugt til lækagesporing i helt almindelige hjem. Der bliver brugt væsken Brom82. Det er godkendt af Sundhedsstyrelsen, at den må blive brugt til lækagesporing på brugsvandsrør og varmerør. 

Et firma som Aarhus Termografi, der udfører lækagesporing med væsken, får jævnligt fornyet deres licens til at gøre det, og der bliver tjekket op på tingene. Dermed kan du være sikker på, at dehttp://www.aarhus-termografi.dk/lkagesporingr er styr på alt, når du hyrer dem til at komme og udføre lækagesporingen. Læs mere på http://www.aarhus-termografi.dk/lkagesporing 

Andre former for lækagesporing 

Der findes også andre måder at udføre lækagesporing på. Hvis der er en lækage under jorden, er det nemlig ikke muligt at bruge isotopvæske. I stedet skal der bruges sporingsgas. Det er ikke lige så nøjagtigt som væsken, men det kan stadig sige med en nøjagtighed på en halv til en hel meter, hvor lækagen er. Det er derfor stadig et relativt lille område, der skal graves op for at udbedre fejlen. 

Måske synes du også, at det kan lyde farligt at bruge gas. Men igen er det selvfølgelig godkendt til brugen. Aarhus Termografi har stor erfaring på området. De ved derfor præcis, hvordan de skal gøre det. Det er med til at sikre, at du hurtigt kan få stoppet lækagen i din bolig. 

More articles