Sådan vælger du nye sæbedispensere og andet badeværelsesinteriør

11 March 2021 Anne-Mette Hansen

editorial

Badeværelset er et rum, der skal være behageligt, hyggeligt og afslappende at opholde sig. Her bruger du nemlig mange af døgnets vågne timer. Om du skal i bad, stå foran spejlet og gøre dig festklar eller du gennemgår dine rutiner inden sengetid. 

Sæbedispensere er et af de vigtigste elementer i rummet. Men dertil kommer et væld af andet interiør, der både er praktiske og dekorative tilføjelser til rummet. Hvordan vælger du dem? Læs med her, og få nogle gode råd.

Find din stil

Stilen i et rum er det der sætter tonen for det interiør, du skal vælge. Det er typisk de større elementer og selve rummet, der bestemmer stilen. Derfor bør du vælge dit mindre interiør ud fra denne stil. Det kan være, at rummet er udført i en moderne stil, en meget nordisk og rustik stil eller måske en detaljeret og klassisk stil? Vælg interiør der fører denne stil videre. 

Udvælg nuancer

Stilen er ikke det eneste, du skal tænke på. Du skal også være opmærksom på dit valg af farver. Badeværelset er ikke et rum, hvor du kan introducere mange farver på én gang. Det kan sagtens være farverigt, men så skal du f.eks. kombinere dine blå fliser med sæbedispensere og toiletrulleholdere, der matcher denne farve. 

Tænk praktisk 

Dekoration og farver er ikke det eneste, du skal overveje, når du indretter badeværelset. Du skal også tænke praktisk. Er badeværelset lille? Så har du måske ikke plads til alverdens pynt og interiør. Her kan det også være ideelt at tænke over nogle praktiske opbevaringsløsninger, der giver dig god plads til at opbevare håndklæder og lignende på trods af rummets størrelse. 

Er dit badeværelse stort? Så kan du slå dig mere løs. Men pas på ikke at overfylde rummet. Der skal også være plads at bevæge sig på. Og man skal ikke være bange for at vælte pynt ned, når man bruger rummet. 

More articles