Skal en kartoffelsalat være varm eller kold?

10 November 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er morsomt at bemærke, at nogle mennesker er så fastlåst i, hvordan man skal lave kartoffelsalat, at de ikke kan forstå, at man kan vælge mellem at lave sådan en ret kold eller varm!

Hvis man er til den varme, så oplever man den kun kold, hvis man gemmer den til dagen efter i køleskabet, hvorefter man varmer den op igen, når man vil have resterne – man kunne aldrig drømme om at spise den kold!

Så er der igen dem, der sværger til at have den kold, og det afhænger ikke af, at man er doven anlagt, men fordi det er sådan, at man opfatter og forventer, at en kartoffelsalat skal være.

Bemærk her, at vi slet ikke har været inde på, hvordan man laver en kartoffelsalat, eller hvad der skal være i den.

Det vil vi heller ikke koncentrere os om, da vi udelukkende vil se på, hvordan man skal servere den – varm eller kold.

En krig om temperaturen på salaten!

Selvfølgelig vil de forskellige “skoler” have opfattelser af, hvordan man skal lave en kartoffelsalat, og selvom man er til den varme eller den kolde, så kan man selv i den samme skole lave dem meget forskellige.

Heldigvis kræver det ikke så meget at lave sådan en salat, så den er relativt let at gå til, og det er en meget god begynderret for dem, der vil lære at begå sig i et køkken.

Men vi mener sådan set ikke, at der er tale om den ene eller anden skole, men mere hvornår den ene ret passer bedre ind end den anden.

En kold kartoffelsalat er genial at have på bordet, når det er sommer, og man griller udenfor, hvor man så kan få noget koldt til den varme grillmad.

Omvendt er en varm kartoffelsalat herlig at gå til, når man sidder indenfor og hygger sig. Derfor kan begge retter have sin berettigelse.

More articles