Tid til lige at få smurt en sandwich

08 marts 2023 Anders Hansen

Når det gælder om at lave en sandwich i København, er mulighederne næsten uendelige. Uanset om du er på udkig efter noget simpelt og ligetil eller efter en udførlig kreation med alle mulige lækre toppings, er der masser af måder at gøre din sandwich helt perfekt på. Her vil vi beskrive de forskellige typer sandwiches, du kan lave, og give dig nogle tips til, hvordan du sikrer, at de bliver perfekte hver gang.

Den klassiske PB&J-sandwich er måske den mest populære type sandwich, og det er der en god grund til – den er nem, alsidig og velsmagende! Du starter med at smøre et tyndt lag peanutbutter på to skiver brød. Tilsæt derefter din yndlingsgelé, før du trykker dem forsigtigt sammen. Hvis du ønsker det, kan du riste sandwich for at opnå en lækker, sprød konsistens.

Grillede ostesandwiches er også nemme at lave og er altid et hit på stedet. Start med at smøre ydersiden af to skiver brød med smør, og læg dem på en pande ved middelhøj varme. Læg en skive ost imellem dem, og steg dem, indtil brødet bliver gyldenbrunt, og osten smelter. Du kan også tilføje andre ingredienser som tomater, svampe eller bacon, hvis du ønsker det.

sandwich

Vær kreativ med din sandwich

Hvis du er på udkig efter noget mere kreativt, kan du prøve at lave en åben sandwich med friske grøntsager, urter og krydderier. Begynd med at smøre din yndlingskrydderi (f.eks. hummus eller pesto) på den ene side af en skive brød. Top den med agurker i skiver og tomater i tern, og drys med hakkede urter og krydderier som f.eks. oregano, basilikum eller cayennepeber. Dryp lidt olivenolie over toppen for at give ekstra smag.

Endelig må du ikke glemme de kolde sandwiches. Uanset om du vælger at lave din egen klassiske clubsandwich eller går helt ud med et mesterværk med kalkun, bacon og avocado, vil kolde sandwiches helt sikkert tilfredsstille enhver smag. Start med at lægge kødskiver (f.eks. ristet kylling eller kalkun) på to stykker brød, før du lægger et lag ost og et udvalg af friske grøntsager som salat, tomater og agurker. Til sidst kan du smøre dit yndlingskrydderi (f.eks. mayonnaise eller sennep) på de yderste skiver for at fuldende sandwichen.

Flere Nyheder