Træn hjemme med din kropsvægt

22 April 2021 Tina Høy

editorial

Da fitnesscentre og foreninger har været lukket, har vi vænnet os til at se efter andre former for træning. Nogle har trænet udendørs på hold med elastikker og små vægte, men det blev en udfordring i kulden i vinters. Mange har gået ture, løbet eller cyklet. Men de fleste ved, at det er vigtigt også at få styrket musklerne. 

At styrke muskler giver velvære og forebygger 

Det er altafgørende for vores velvære og sundhed at styrke vores muskler i hele kroppen. Vi er skabt til at bruge vores krop dagligt, og mange sidder stille hele dagen eller bruger kroppen i ensformige bevægelser. Vores core skal styrkes (mave og ryg), så vores holdning bliver god, og da man med alderen taber muskelstyrke, er det vigtigt, at vedligeholde eller øge musklernes styrke, så man undgå gener, knogleskørhed før tid og i det hele taget kan bruge sin krop optimalt så længe som muligt.

Det ser bedre ud med en stærk krop, og større muskler hjælper også på din forbrænding, fx at styrke de store lårmuskler. Styrketræning hjælper også på at forbedre din præstation i andre sportsgrene som løb, fodbold osv.  

TRX – slyngetræning nemt og effektivt

Hvis du skal styrke musklerne, er TRX – slyngetræning en rigtig god mulighed. Fordelen er, at du ikke behøver at tage til et træningscenter, og du behøver ikke en træningscoach eller maskiner. Når man træner med egen kropsvægt er risikoen for overbelastning også mindre end med maskiner mm.

TRX og slyngetræning er ligeså effektivt som styrketræning, selv om du “kun” træner med din egen kropsvægt som modstand. Du kan se frem til et bedre styrke, smidighed, balance og core-stabilitet. Suspension Trainer kan du bruge både ude og inde, indenfor skal du bare bruge et døranker. 

På fitnessgruppens side kan du se et stort udvalg af TRX udstyr og slyngetræner. Du kan fx komme godt i gang med et Slyngetræner Kit for 499 kr. (før 699 kr.). Du kan få trænet hele kroppen med det, der er i pakken, og den er nem at tage med dig. 

More articles