Tydelige tegn på en slidt sovepose

16 september 2021 Anders Lundtang Hansen

Sådan en god sovepose kan jo blive udsat for lidt af hvert, og selvom man måske har købt en god og robust en fra XtraGrej, så vil selv de bedste soveposer af den bedste kvalitet også gå hen og blive for slidt til at blive brugt længere – så man må købe en ny fra samme sted.

Men hvordan kan man så lige vide sig sikker på, at den sovepose faktisk er nået forbi sin sidste udløbsdato?

Det er nemlig ikke alle tegn på den slags, der er lige til at se, så derfor skriver vi den her artikel for at vise, hvad du skal holde øje med, hvis du har mistanke om, at din sovepose ikke er duelig mere.

For heller ikke alderen på soveposen kan man bruge som et pejlemærke, for en sovepose kan være gammel, men stadigvæk holdbar – selvom sådan en er til for at blive brugt – mens en anden kan være blevet brugt intenst på kort tid, så den næppe holder særligt længe endnu.

Nu er der ikke mere tilbage at gøre 

Du kan nok regne ud, at hvis soveposen har tydelige rifter, holder eller er ved at gå op i syningen, så er den ikke brugbar mere.

For hvis den skal holde dig varm ude i naturen, så vil den ikke være funktionsdygtig længere, da effekten nu er gået tabt ved den.

Men den kan måske også være begyndt at lugte lidt, for man sveder jo nede i sådan en sovepose, som man sover tæt i.
Og selvom man forsøger at rense den og helst skal vaske den efter brug, så kan lugtgener sætte sig i den.

Hvis der også er pletter, som der ikke vil forsvinde, så er det også et tegn på, at soveposen snart ikke kan klare mere.

Se at få købt dig en ny!

Flere Nyheder