Undgå at købe nye og dyre sliddele

28 August 2020 Silje Hansen

editorial

Hvis du har en maskine, hvis sliddele er ved at være godt brugte, så er det måske et spørgsmål om tid, før maskinen heller ikke fungerer optimalt længere. Det kan måske betyde, at du skal ud og køre nye sliddele – og det kan selvfølgelig være en dyr fornøjelse. Men er der virkelig ikke et alternativt til dyre sliddele? Svaret er, ja. 

Sådan undgår du at skulle købe en dyr sliddel

Hvis der er mulighed for at spare lidt penge, hvem vil så ikke gerne det? For det kan gå hen og blive dyrt, når der skal købes sliddele. Derfor bør du også overveje, om du skal få lavet en termisk sprøjtning. Her kan du købe en noget billigere sliddel, som derefter får en termisk sprøjtning. Det vil sige, at opvarmet metalpulver sprøjtes på den sliddel, man skal arbejde med. Herefter indsmeltes det gennem ilt og gas, og til sidst slibes den til med en diamantsten. 

Udover at dette kan være en billigere løsning, så er der mange flere fordele ved en termisk sprøjtning. 

De gode grunde til at vælge termisk sprøjtning

Når man bruger termisk sprøjtning, så kan en sliddels levetid forlænges helt op til 5 gange. Det i sig selv kan være en ekstra god grund til at vælge denne metode. Derudover opnår man gode slideegenskaber og så får man en lav friktionskoefficient. 

Som du sikkert også kan fornemme nu, og er der andre og gode alternativer til, at du skal købe helt nye og dyre sliddele. Derfor er det også god grund til at overveje, som ikke du skal finde et firma til termisk sprøjtning, næste gang du har muligheden for det. Start derfor gerne med at søge efter firmaer, som har ekstra god erfaring med det, så du kan få den bedst mulige hjælp til termisk sprøjtning.

 

More articles