Fjern fernis og lak med en gulvafhøvling
Når dit gamle trægulv trænger til en opfriskning står du med valget imellem en gulvafslibning eller en gulvafhøvling. I det følgende kan du læse hvornår du skal vælge hvad.
Hvornår er det nødvendigt med en gulvafhøvling?
Et trægulv, som blot er slidt i overfladen, vil ikke have brug for en gulvafhøvling. Slitage kan måske fremstå værre end det egentlig er. Derfor er der mange bolig ejere som vælge en gulvafhøvling for at få gulvet pænt igen. Og det er faktisk synd. En gulvafhøvling er en temmelig invasiv procedure som bør forbeholdes gulve som er kommet slemt til skade, eller som er dækket af et tykt lag lak eller fernis.
Er dit trægulv således blot mærket af tidens tand i form af overfladiske slidspor og misfarvninger fra solfalming, pletter fra spildte væsker samt småskrammer og mindre ridser bør du vælge en gulvafslibning, som kun fjerner det allerøverste af træværkets overflade. Er dit gulv der imod stærkt beskadiget – for eksempel som følge af en vandskade, som har skabt buler og niveau forskelle i træværket – kan det være nødvendigt med afslibning af gulve. Det samme gælder hvis gulvet er lakeret og du ønsket et ubehandlet gulv eller en ny gulv lak.
Kan jeg selv afhøvle mine trægulve?
En gulvafhøvling er som nævnt en ret voldsom procedure, ved hvilken den øverste del af gulvets overflade fjernes ved hjælp af skarpe knive monteret på en roterende valse. Hvis du ikke har det rette håndelag kan du risikere at udrette store skader på dit gulv. Og så er det ikke sikkert at gulvet kan reddes.
Derfor bør du altid lade en dygtig og erfaren gulvmand om at afhøvle dit gulv. På den måde er du samtidig garanteret det flotteste slut resultat – og du slipper selv for besværet med gulvafhøvling, gulvafslibning og efterbehandling. Find din gulvmand hos DBF Gulvservice via dbf-gulvservice.dk