Giv børnene et frirum med en trampolin i haven

26 november 2020 Astrid Pedersen

Overvejer du at bygge en legeplads i din egen have, så børnene kan lege sikkert inden for matriklens trygge rammer? Så kan du samtidig med stor fordel overveje at supplere sandkasse, gyngestativ, rutsjebane, legetårn, vippe og legehus med en lækker havetrampolin.

Hvorfor købe en havetrampolin?

Du har sikkert set de store havetrampoliner rundt omkring i haver på villa veje og i parcelhus kvarterer og undret dig over hvad der mon får folk til at opstille sådanne monstrummer i deres haver. Men faktisk er der mange gode grunde til at det er blevet så populært med en trampolin i egen have.

For det første er det stadig de færreste legepladser som tilbyder trampoliner til de spring glade børn. For det andet kan en havetrampolin danne rammen om mange timers leg som på rigtig mange måder er opbyggelig for barnet. Og for det tredje vil du med en trampolin i egen have slippe for at skulle ledsage barnet til den nærmeste trampolin legeplads – eller for at skulle betale i dyre domme for springgymnastisk lektioner i den lokale sports klub.

Hvad er fordelene ved en trampolin?

Måske tænker du at det stadig er overkill at lade en stor og klodset havetrampolin opstille i haven. Ungerne kan vel lige så godt sjippe eller hinke, hvis de gerne vil hoppe rundt. Men der er faktisk ganske særlige fordele ved leg på trampolin når det handler om barnets fysiske og kognitive udvikling.

Det eftergivende underlag udfordrer evnen til koordination og stimulerer balance sansen. Når barnet øver nye teknikker eller spring udvikles evnen til fokus og koncentration. Der ud over giver spring øvelserne god træning til musklerne i hele kroppen. Og som bonus får du trætte og glade børn, som efter en hel dag under åben himmel sover 100% igennem den følgende nat.

Læs mere om fordelene ved trampolin i haven på husblog.dk

Flere Nyheder