Holder du orden og har styr på erstatning- & forsikring?

28 November 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er desværre mange mennesker, som ikke har styr på, om deres forsikringer gælder og dækker dem godt nok i forskellige scenarier, og så ved de selvsamme mennesker og/eller andre heller ikke, hvad de skal gøre, hvis de ender i en erstatningssag.

Vi vil gennemgå begge dele i denne artikel med nogle hovedpunkter, hvor vi begynder med forsikringsdelen.

Der findes mange forskellige former for forsikring, der gælder alt fra den specifikke ting, du har købt nede i en butik, som du tegner en konkret forsikring til, og så er der de forsikringer, som er gode at have, men som ikke er et krav at have.

Dette kan være en ulykkesforsikring eller en indbosforsikring. Nogle mennesker benytter aldrig den slags, mens andre har virkelig godt gavn af den løbende.

Derfor kan man synes, det er penge ud af vinduet, hvis man aldrig bruger dem, men de fleste synes samtidig, det er bedre at have dem end at skulle undvære dem, hvis problemet pludselig opstår – hvor det så kan være dyrt at få oprettet en, når ulykken er ude.

Så er der også de forsikringer, som det er lovpligtigt at have nu om dage, hvor man endda kan få dagsbøder for ikke at have dem, og det kan være i forbindelse med kørsel med bil.

Tjek derfor altid efter, om dine forsikringer er korrekt tegnet, gælder, og hvad du ellers har brug for.

Angående erstatningssager så er de lidt mere bøvlede at have med at gøre, da de ofte kan være meget specifikke fra tilfælde til tilfælde, så man ikke kan give en konkret forklaring til, hvad man skal gøre i den enkelte situation.

Man kan blive udsat for et civilt søgsmål, hvorfor man måske skal i retten, og i den forbindelse kan det være godt at have en advokat med sig, der kender til den slags sager.

More articles