Installation af robotplæneklipper: Slip for sure græsslåning

17 August 2020 Lotte Hindsberg

editorial

En nyslået græsplæne pynter i enhver have også selvom der også trænger til at blive luget og fejret, så hjælper det på helhedsindtrykket at græsset er slået. Samtidig så går der kun få dage i højsæsonen så skal det slås igen. Især hvis vi har en klassisk dansk sommer med regn og sol. Derfor bruger mange mange timer på at slå græsset. Nogle har intet problem med at slå græs, andre syntes det er hårdt, kedeligt og tidskrævende. Den udfordring kan løses med en robotplæneklipper. 

En installation af robotplæneklipper kræver en oplader, samt at der graves eller stikkes kanter ned, så robotplæneklipperen ved hvor den skal klippe og hvilke områder den skal lade være.

Bliver den ikke stjålet?

Som udgangspunkt kan det ikke betale sig for en tyv at stjæle en robotsplæneklipper, selvom den står ude i haven og i princippet er lige til at tage med under armen. Det skyldes, at den ikke fungere uden en kode. Det er en kode som kun du kender.

Noget af det mest fantastiske er at du kan sidde i haven og nyde den flotteste have du måske har haft i mange år, tiltrods for at du ikke længere bruger timer på at slå og pleje den. Det sørger din robotplæneklipper for. De bittesmå stykker græs som bliver skåret af ender i græsset, frem for at blive smidt ud og fungere som gødning. Samtidig med at mos og kløver, som har det med at fortrænge græsset og overtage plænen er ikke glade for den hyppige slåning og dør.

Samtidig er maskinen næsten lydløs, da den køre på batteri og oplades på solenergi. Den kan køre i omkring 60-90 min, før den skal oplades igen. Begynder det at regne vil den ligeledes køre tilbage til opladeren og vente på at vejret igen bliver godt.

More articles